top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Vloerkledentrends 2022


Een vloerkleed kiezen is anno 2022 geen gemakkelijke klus. Het aanbod is overweldigend, bijna alles kan en mag en kleuren en patronen zijn er in overvloed.

Maar wat past nu bij jouw interieur, wat kun je wel of beter niet doen. Daarnaast koop je niet elke dag een nieuw vloerkleed, dus een paar handige tips zijn zeker welkom! Hieronder vind je een aantal opties op een rijtje.


Natuurlijke vloerkleden:

Een vloerkleed moet duurzaam zijn en een tijd mee kunnen gaan

Anno 2022 is duurzaamheid heel belangrijk. Ook in de textielindustrie gaan we dat langzaam maar zeker merken. Tegenwoordig zie je dan ook veel vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen zoals: ongebleekte wol, zeegras, jute, kokos en biologische katoen. Ze zijn er in allerlei maten en vormen zodat er altijd wel eentje in jouw huis past.
Vloerkleden in organische vormen:

Organische vormen zijn anno 2022 helemaal terug van weggeweest. Ronde vloerkleden staan prachtig bij een rechte bank, maar ook onder een mooie ronde tafel. Het doorbreekt al het rechte in je huis, denk bijvoorbeeld aan muren en kasten. Het geeft net dat beetje extra sfeer, speelsheid en warmte aan jouw woonkamer.

Een Perzisch vloerkleed:

Denk bij een Perzisch vloerkleed niet meteen aan de vloerkleden van vroeger die je zag bij opa en oma of als kleedje op een tafeltje in een bruin café! Tegenwoordig zijn ook deze kleden weer helemaal van nu. Perzische vloerkleden hebben een warme, vintage uitstraling die perfect past in de huidige trend van 2022. Zeker als je kiest voor een vervaagde print, waardoor het vloerkleed prachtig match met de kleuren in je huis.

Vloerkleden uit Scandinavië:

Scandinavische vloerkleden zijn al jarenlang een trend en ook anno 2022 is deze trend niet weg te denken uit de Hollandse huishoudens. Ze zijn verkrijgbaar in neutrale varianten, met grafische patronen en soms in de mooiste kleuren. Deze vloerkleden zijn rustig, trendy en tijdloos. Combineer dit met mooie aarde- of grijstinten en je hebt een prachtig interieur!

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page