top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Keukenbeurs 2023

Afgelopen week ben ik in Duitsland op de keukenbeurs van 2023 geweest. Wat heb ik weer ontzettend veel inspiratie opgedaan! Wil je een nieuwe keuken of ben je bezig met een verbouwing? Lees dan deze blog!


Woonkeuken:

We zien de keuken al heel wat jaren steeds belangrijker worden. De keuken wordt echt het middelpunt van het huis en het is een plek waar je met het hele gezin samen kunt koken, eten en relaxen. De keuken wordt daarom steeds meer bij het interieur betrokken en wordt tegenwoordig vaker als meubel gezien dan als een traditionele keuken.


Kleur:

De warme ‘donkere’ tinten blijven, wel zie je de mat zwarte keukens minder populair worden. In 2023 zie je steeds meer keukens in heel donkere houtlook. Verder blijven wit-, lichtgrijs- of taupe tinten het goed doen als kleur van de keuken. Ook verschillende kleurtinten, bijvoorbeeld hout gecombineerd met een licht effen front gaan we steeds vaker zien.Bovenkasten:

Ze komen weer terug, wat stiekem onwijs prettig is, want een bovenkast is gewoon superhandig! Al worden ze wel op een andere manier in de keuken verwerkt. Er wordt een speels patroon mee gemaakt en ze zijn strak en greeploos. Zelf vind ik het erg leuk om bovenkasten op deze manier te verwerken.Hout:

Hout geeft veel warmte aan een keuken en kan een modernere keuken een stuk warmer maken. Je ziet het hout steeds meer terugkomen in de keuken. Waar het begon als losse wandplank en vorig jaar als keukenfront, wordt het in 2023 zelfs weer als werkblad gebruikt. Je kan het dus op heel veel manieren gebruiken en combineren.Marmer:

Marmer in de keuken, dit is al een aantal jaar een trend en we zullen het voorlopig ook nog blijven zien. We hebben het dan over de ‘marmerlook’, echt marmer is namelijk totaal niet praktisch. Een werkblad in marmerlook is het mooist als het van keramiek is. Je hebt daar hele mooie patronen in. Bekijk de foto’s hieronder.81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page