top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Interieurtrends 2020


We leven alweer een tijdje in 2020 en na de donkere dagen willen we ons interieur weer een nieuwe frisse look geven. Ik heb daarom de interieurstrends van 2020 voor je op een rijtje gezet! Technische snufjes: Ik moest er in het begin behoorlijk aan wennen en zag nog niet echt het nut ervan in. Maar tegenwoordig zijn de technische snufjes in het interieur zo ver gevorderd dat je er eigenlijk niet meer omheen kan en het de toekomst gaat worden! We zijn allemaal steeds drukker en willen dat alles in het huis gemakkelijker gaat. Denk bijvoorbeeld aan 'Google home' waar je tegen kan praten, de verlichting aan kan zetten of juist de radio uit. Philips Hue wordt ook steeds uitgebreider. Hiermee kan je via een app de verlichting bedienen en is het 'ouderwetse lichtknopje' verleden tijd. Dan heb ik het nog niet gehad over alle bewegingssensoren, inbraakalarm en al dat soort snufjes wat ons huis ook veiliger gaat maken. In 2020 ga je hier steeds meer van zien.


Wonen op de vierkante meter: Met een nog steeds een toenemend woning tekort is het een uitdaging om in een klein interieur prettig te kunnen wonen. Gelukkig sluiten de interieurtrends van dit jaar precies aan op de kleinere woningen. Het motto is 'luxe wonen op de vierkante meter'. Een praktisch interieur is hier echt een must en woonwinkels komen hiermee ook met handige meubels. Hierin loopt Ikea altijd echt voorop. Verder zie je in dit soort interieurs veel maatwerk om alle wensen erin te verwerken. Rust en praktisch staat hier voorop.


Kleurgebruik: Het kleurgebruik wordt iets lichter dan het voorheen donkere interieur. De natuurlijke tinten spelen hierin een grote rol. Veel gebruikte kleuren worden: ijsblauw, groen en koraaltinten. Verder blijf je grijstinten en wit zien. De kleur van 2020 van Flexa is 'Tranquil Dawn' geworden, wat ook goed past bij de natuurlijke tinten. Je kan deze kleuren goed combineren in zowel een luxe interieur met chique stoffen en mooie materialen als in een rustig, licht en natuurlijk interieur.

Patronen: Iets wat ik zelf erg leuk vind zijn de patronen en eyecathers in het interieur. Hoe leuk is het om je interieur af te maken met een grappige vaas of een gekleurd abstract schilderij. Het maakt het persoonlijk en uniek. Wanneer je interieur klopt en je daarmee een bepaalde stijl en rustige basis hebt neergezet is het hartstikke leuk om er een paar accessoires uit te laten springen in gekke kleuren of vormen.


183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page