top of page
  • Suzanne van der Hoeven

'Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens' DIY Klok


Wat is er nou leuker dan je eigengemaakte spullen! Een uniek interieur creëren met items die niemand anders heeft! Dit kan op allerlei manieren, opknappen of zelf iets maken, je eigen kleur toevoegen en het mooi laten combineren met de rest van je interieur, of iets heel geks maken en dat als eyecather neerzetten. Zoveel mogelijkheden.

Nu was ik al mijn foto's aan het uitzoeken van het afgelopen jaar en daar kwam ik de 'did it yourself' of ook wel de zelfgemaakte klok tegen. Deze klok is te zien geweest in een uitzending van Robs Grote Tuinverbouwing in Almere. Ik kwam hem tegen en bedacht me dat ik hem nog niet met jullie heb gedeeld! Dus vandaar het stappenplan: 'hoe maak je je eigen klok'.

Stap 1: Ga op zoek naar een oude houten haspel, kies er eentje uit die je mooi vindt.

Stap 2: Kies de boven- of onderkant uit en zaag die van de haspel af. Je hebt nu alleen nog het ronde bovenste stuk.

Stap 3: Schuur de grote splinters een beetje bij.

Stap 4: Hierboven zie je de benodigdheden voor de volgende stappen.

Verf: Je kan hem in de echte stoere houtlook laten, maar hem ook verven in elke kleur dat jij wilt. Ik heb hem groen geverfd. De witte verf is voor de cijfers. In het wit komen ze beter uit dan in het donkergroen.

Schuursponsje: Met de zachte bovenkant van een schuurspons ga je deppen.

Oude doek: Hiermee veeg je de gedepte verf uit en krijg je een oude look. (Wil je een strakke houten klok, verf hem dan in zijn geheel in meerder keren strakke lagen met een kwast).

Kwast: De kwast is voor de kleine stukjes die je nog bij wilt werken.

Lijmpistool: Deze is ervoor om de houten cijfers op te plakken. De cijfers heb ik niet op de foto's hierboven gezet maar mogen natuurlijk niet ontbreken ;)

De houten cijfers heb ik gekocht bij: https://www.houtenlabel.nl/houten-cijfers

Kies de houten cijfers die bij jou interieur passen.

Stap 5: Wat natuurlijk ook echt niet vergeten mag worden is de wijzerplaat. Dit is een losse wijzerplaat. Te koop onder de naam: Karlsson Klok Little Big Time, deze is ook in verschillende kleuren te verkrijgen.

De wijzerplaat moet de diameter van hierboven hebben omdat hij anders niet in het gat van de haspel past. Ongeveer 9 cm is prima.

Stap 6: Yess, de wijzerplaat zit erin. Past hij nou net niet, vijl de binnenkant van het gat van de haspel dan wat bij net zolang dat hij er stevig inzit. Hij moet er natuurlijk ook niet uitvallen.

Stap 7: Aan de achterkant heb ik 2 schroeven geboord en er een ijzeren kettinkje tussen gehangen, dit wordt het ophang systeem.

En tadaaa daar is de klok! Een gaatje in de muur maken en genieten maar :)

Vergrijsde klok met zwarte letters, je krijgt dan weer een andere look! Kies de look die bij jou past!

244 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page