top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Oude kast in een nieuw jasje.

Coronacrisis… wie had dat een jaar geleden kunnen bedenken. Heel veel mensen die thuis moeten werken, anderen die opeens geen werk meer hebben…. heel naar allemaal.


Om jullie een beetje op te vrolijken deze keer weer een blog over een diy projectje.


Een aantal jaar geleden heb ik een hele leuke linnenkast op de kop kunnen tikken. Ik ben namelijk dol op kasten met glas in lood raampjes en deze zijn heel leuk en gaaf!

Eindelijk heb ik tijd gevonden de kast eens een kleurtje te geven. Even twijfelde ik nog om hem zo te laten, maar nee, grijs zou mooier staan.


Toevallig had ik nog een halfvolle pot grijze grondverf van de Karwei. Wat bleek dat een mooie kleur te zijn! Grijsgroen, helemaal goed voor deze kast en het paste top bij het bladerenbehang. Maar helaas zat er niet genoeg verf in de pot. Op naar de Karwei voor een nieuwe pot. Netjes op anderhalve meter afstand van iedereen staan staren naar de schappen met verf. Nooit aan gedacht dat half Nederland gezellig aan het verven is geslagen, je moet toch wat in deze tijd, bijna alle grondverf was op. En wat nog erger was, de Karwei was overgestapt op een ander kleurenpalet grond- en gewone verf! Uiteindelijk heb ik matte betonlookkleur (ook een beetje grijsgroen) verf laten mengen en met twee grote potten kon ik terug naar huis.


Alle oude grondverf opgemaakt, dit kan best en hierover heen de nieuwe kleur verf. De raampjes konden eruit, dus deze hoefde ik niet af te plakken.


Ikzelf vind het supergoed gelukt. Om een beetje een Bohemian-sfeertje te krijgen heb ik gewerkt met rotan en een flinke grote plant. In de kast liggen oude tafelkleden die nog van mijn oma zijn geweest. Samen met het schapenkleedje en de toffe print met giraffe is het helemaal af!


Ik hoop dat diegenen die thuis moeten blijven zichzelf ook kunnen vermaken met leuke diy projectjes.


Ten slotte blijf allemaal gezond en creatief!

206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page