top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Raambekleding, maar hoe dan…

In deze blog wil ik jullie wat meer vertellen over de mogelijkheden van raambekleding in de woonkamer.


In nieuwe huizen zitten tegenwoordig vaak prachtige raampartijen waardoor de woonkamer ruim en licht oogt. Ook veel oudere huizen hebben vaak nog grote ramen, denk bijvoorbeeld aan de bekende ‘doorzon’ woonkamers. Een lichte woonkamer is fijn, maar wat te doen tegen inkijk, zonlicht en warmte?


Voor welke raambekleding kies je als je zoveel mogelijk natuurlijk licht wilt behouden, maar toch ook privacy en bescherming tegen de zon nodig hebt?


Gordijnen zijn dan een hele fraaie oplossing. Je kunt kiezen voor een simpele dunne stof met een enkele plooi. Deze ‘inbetween’ gordijnen zijn nauwelijks zichtbaar, maar houden inkijk tegen en zorgen voor een warme fraaie sfeer.


Wil je ook ’s avonds privacy, dan kun je kiezen voor een combinatie van twee verschillende soorten gordijnenstoffen. Een dunne, lichte stof voor overdag en zwaardere, luxere stof voor ’s avonds. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen in ‘ton sur ton’, verschillende schakeringen van dezelfde tint, dit zorgt voor een prachtige, luxe sfeer.
Een andere mooie oplossing is om te kiezen voor twee verschillende soorten gordijnen. Denk bijvoorbeeld aan een licht transparant rol- of vouwgordijn in combinatie met wat dikkere overgordijnen. Zo heb je privacy en bescherming tegen zonlicht!
Gordijnen in combinatie met jaloezieën werkt ook heel goed. Het voordeel van jaloezieën is dat je zelf heel makkelijk de hoeveelheid, licht, zon en privacy kunt regelen.

Jaloezieën zijn tegenwoordig in zeer veel verschillende kleuren en materialen leverbaar. Denk bijvoorbeeld aan hout, aluminium, PVC of stof. Je kunt kiezen voor dezelfde kleurschakering als de gordijnen, of kies een heel andere kleur, zodat de gordijnen echt in het oog springen!
En als laatste niet te vergeten de plisségordijnen! Plisségordijnen reflecteren zonlicht, dus houden de warmte buitenshuis. Je kunt ze van boven en beneden stellen, zodat je altijd genoeg daglicht en privacy hebt. Plisségordijnen zijn in vele kleuren verkrijgbaar, dus er past er altijd een bij jouw interieur.


885 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page