top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Trends keukenbeurs 2022

Anderhalve week geleden ben ik naar een beurs geweest op het gebied van keukens, waar de nieuwste trends en mogelijkheden zijn getoond. Ik vond het prachtig!! Een keuken is niet meer de keuken waar je zoals vroeger alleen maar in stond om te koken. Tegenwoordig is dit het hart van het huis en daardoor moet het een warme, gezellige plek zijn waar veel functies samenkomen.Natuurlijke elementen:

In veel keukens wordt met natuurlijke elementen gewerkt. Een donkerhouten keuken van walnoot of notenhout is weer helemaal terug van weggeweest. Die warme houtkleur geeft een luxe uitstraling en kan goed gecombineerd worden in een chique interieur. In deze keukens zitten ook veel donkere elementen verwerkt.


Kunststof is leuk, maar er is niets zo tof als een echt stenen werkblad of een mooie houten kastdeur. Op de foto’s is ook een stenen (keramiek) front te zien, wat weer goed past bij een stoere industriële inrichting. Waar de afgelopen tijd een marmerlookblad erg populair was, neemt dat nu af. Andere steensoorten worden meer toegepast in keukens. De kleur van het werkblad blijft nog steeds redelijk licht.
Gecombineerde fronten:

Een keuken uit 1 kleur zie je inmiddels steeds minder. Veel mensen willen tegenwoordig een eilandkeuken en daarbij is het speels om het eiland een andere kleur of materiaal te geven dan de kastenwand erachter. Dit geeft hem minder een ‘keuken look’ en zo kan je hem als dressoir in het interieur meenemen. Heb je geen grote keuken, dan kan je ook de bovenkasten een andere kleur geven dan de onderkasten. Je hoeft niet altijd met kleur een verschil te maken, maar een effen front met een front met een werkje kan al heel gaaf staan!

Bovenkasten:

Op dit moment wil eigenlijk niemand meer bovenkasten, ze passen niet meer bij de huidige keukens. Maar wat mij opviel was dat de bovenkasten toch echt weer terug gaan komen in de keukens. Alleen niet zoals we gewend waren. Ze worden op speelse manieren opgehangen, er zitten open vakken tussen en je kan je verlichting mooi verwerken in een bovenkast. Ze kunnen ook leuk gecombineerd worden met losse planken. En heel eerlijk, ze zijn wel heel praktisch!
Zwart:

Het is al een aantal jaar een trend, voorlopig zie ik de zwarte elementen nog niet uit het interieur verdwijnen. Deze elementen geven je keuken een stoere uitstraling, net wat meer pit en je kan het overal mee combineren. Of het front nu zwart is, de accessoires of apparatuur, zwart is nog steeds helemaal in!Greeploos:

Op de beurs was te zien dat nagenoeg alle keukens greeploos zijn. Nu blijft een greep op sommige keukens toch mooi staan, maar dan wordt er gekozen voor een simpele greep die niet teveel opvalt.Keukenkasten worden niet alleen voor keukens gebruikt:

Wanneer je bij de iets luxere keukenzaken kijkt zal je zien dat de keuken steeds meer bij het interieur betrokken wordt. Bijna alles kan ook op maat gemaakt worden. Het leuke hieraan is dat je de het front van de keukenmeubels in de rest van je interieur kan toepassen, zodat het nog meer een geheel wordt. Denk hierbij aan een tv-meubel, kastenwand, of (zoals op de foto is te zien) een gehele werkplek.
100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page