top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Een DIY voorzetwand


In deze blog is een DIY (did it yourself) momentje te zien. Hoe gaaf is dat! Je eigen meubel ontwerpen! In de aflevering van Robs Grote Tuinverbouwing van vandaag is te zien geweest dat ik een tv meubel heb ontworpen. Wil je zoiets ook? Lees dan hier hoe je dat doet!

Allereerst creëert een voorzetwand diepte in de woning. In deze aflevering van Robs Grote Tuinverbouwing heb ik gekozen voor een mooie petrol tint op de muur. Aangezien ik de kleur wat wil afzwakken en niet te heftig wil laten overkomen heb ik bedacht om er een voorzetwand voor te zetten. Dit kan op verschillende manieren, zoals ik gedaan heb met steigerhout, maar dit kan ook heel strak. Wanneer je hem heel strak wilt hebben kan je een mdf plaat kopen en die in de gewenste kleur schilderen. Wil je behang in de woning dan kan dat ook aan de hand van een voorzetwandje. Op deze manier heb je maar een paar meter en overheerst je behang niet in de woning.

Van de voorzetwand heb ik een tv-meubel gemaakt. Op deze manier krijgt hij een functie en hoort hij echt bij de woonkamer. Andere ideeën kunnen zijn: een eettafel eraan vast maken, een kastje aanmaken/voorzetten of er een gave krijtwand/magneet wand van te maken.

Het leuke aan een voorzetwand is dat het meer functies kan hebben dan alleen een diepte effect. Je kan er echt een eyecather van maken! Doe er LED-verlichting achter zoals ik heb gedaan. Op deze manier komt de wand nog beter uit de muur. Wil je het rustig houden dan is een LED-strip die warm licht geeft rustig aan je ogen en geeft een warm effect.

Ben je nou een echte 'gamer'of 'gadgets freek' dan is het leuk om te maken wat Ruderick van Electrostyling voor mij op het meubel heeft gemaakt. Een tv waarvan het licht gelijk gaat met het licht van de LED-strip. Op deze manier maak je er optimaal gebruik van. Kijk je naar een groen voetbalveld dan wordt de verlichting in je wandmeubel ook groen. De tv en LED-strip is van Philips Hue.

Wil je ook zoiets gaafs? Ga aan de slag met tekenen of trek je man aan zijn jasje om te gaan zagen. Lukt het niet? Ik help je graag❤

476 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page