top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Wat zijn de trends voor het interieur van 2024?

Ben je ook zo benieuwd wat de nieuwe trends van 2024 zijn? Het kan natuurlijk ook dat bepaalde trends in 2024 juist blijven bestaan!

Hieronder zet ik een aantal belangrijke invloeden voor het interieur voor je op een rijtje:

 

Color Chique

Dit jaar komt er weer kleur in het interieur. Men grijpt terug naar de jaren ’20 van de vorige eeuw. Dit noemen we Color Chique.

Dit interieur staat in het teken van kleur en luxe. Door gebruik te maken van de kleuren diepblauw, smaragdgroen en bordeauxrood, gecombineerd met luxe materialen en donker hout krijg je de rijke luxe sfeer van de jaren ’20. De hele sfeer mag overdadig en comfortabel zijn, denk ook aan mooie vloerkleden met rijke dessins en plafonds en muren met luxe sierlijsten.

 

Duurzaamheid

Deze trend is een blijvertje en wordt steeds populairder. Maar hoe richt je je interieur nou duurzaam in? Je kunt ervoor kiezen oude meubels op te knappen en accessoires bij de kringloop te kopen. Ben je daar niet zo van, dan kun je ook kiezen voor nieuwe meubels gemaakt van gerecycled materiaal of gordijnen gemaakt van PET-flessen. Let ook op de kwaliteit van de meubels, gaan ze langer mee? Met bewuste keuzes creëer je een duurzaam interieur waar je lang van kunt genieten.  Modern seventies

In de moderne jaren zeventig stijl van 2024 laten we de drukke prints voor wat ze zijn. Wel werken we in dit interieur met mooie velvet stoffen, houten wandpanelen, geometrische vormen en grote comfortabele meubels. De kleuren die je daarbij kunt gebruiken zijn groen- en bruintinten en mosterdgeel. Hierdoor ontstaat al snel de warme en knusse sfeer die deze jaren typeerde. Let er wel op een goede balans te vinden tussen moderne- en vintage elementen, maak het dus niet tè gek. Organische vormen

Deze stijl is voorlopig een blijvertje. In het interieur verdwijnen de rechte strakke lijnen en worden vervangen door ronde en organische vormen. Denk aan ronde elementenbanken en organisch gevormde tafels. Aan de muur zie je organisch gevormde kunstwerken. Dit gecombineerd met zachte aaibare stoffen zorgt voor een warm en fijn interieur. De kleuren die hierbij worden gebuikt zijn rustige aardetinten.


95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page