top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Slaap lekker… hoe richt je een slaapkamer in?

Je slaapkamer zou de ruimte in huis moeten zijn waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Weet jij ook niet waar je moet beginnen en blijft je slaapkamer maar een rommelhok waarvan je het liefst zo snel mogelijk de deur dichttrekt? Geen paniek, in deze blog geef ik je tips en inspiratiefoto’s waarmee je aan de slag kunt gaan om ook van jouw slaapkamer een fijne plek te maken.


Moodboard maken

Er zijn zoveel stijlen, kleuren en materialen, hoe vind je jouw eigen stijl? Probeer in ieder geval voor één stijl te gaan, zo houd je de ruimte rustig. Je kunt vooraf een moodboard maken. Verzamel afbeeldingen van Pinterest, uit interieurtijdschriften of inspiratieblogs. Je komt er dan al snel achter wat je echt niet mooi vindt en wat wel.

Van veel materialen en stoffen zijn gratis kleurstalen op te vragen. Erg handig, omdat je direct ziet wat mooi bij elkaar past.

Houd de slaapkamer in ieder geval rustig. Kies niet meer dan 3 kleuren die goed met elkaar matchen. Wil je ook een werkplek in de slaapkamer, probeer deze dan af te scheiden van het slaapgedeelte.



Het juiste bed

Het juiste bed is heel belangrijk voor een goede nachtrust. Laat je hierover goed adviseren bij een speciaalzaak. Je kunt kiezen voor een mooie boxspring of voor een bed met bijvoorbeeld een houten ombouw. Let er weer op dat het match met de rest van het interieur.



Geef de muren een kleurtje

Wil je de muren in de slaapkamer behangen of verven? Ga dan niet voor felle kleuren of hele drukke patronen, dit geeft teveel prikkels. Zachte, vergrijsde kleuren zijn ideaal in de slaapkamer en kleuren als blauw, grijs en groen werken rustgevend. Ook de donkere kleuren die nu in de mode zijn werken erg goed in slaapkamer. Let er wel op dat je slaapkamer door donkere kleuren kleiner oogt. Combineer je beddengoed met de kleuren op de muur. Zo krijg je een sfeervol geheel.



Raambekleding

Dit is heel persoonlijk, de een houdt van natuurlijk licht dat naar binnen schijnt, een ander wil de slaapkamer het liefst zo donker mogelijk hebben.

Voor een groot raam is het mooier om voor overgordijnen te kiezen. Ze zijn sfeervol en hebben ook nog eens een isolerende werking.

Heb je draaikiepramen in de slaapkamer? Dan zijn plisségordijnen perfect. Deze worden op het raam gespannen, waardoor deze precies aansluiten op het raam, zo kan er geen licht langs het plisségordijn vallen.



The finishing touch

Maak je slaapkamer af met een goede, afsluitbare kast, een mooie sprei of plaid en rustige accessoires.

Hang een paar mooie foto’s of een groot schilderij boven het bed. Planten maken de ruimte helemaal af. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor een prettige sfeer.



45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page