top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Papieren kersthangers, mooi in elk interieur


Afgelopen week liep ik in de groothandel en zag deze prachtige papieren kersthangers. Het is al een tijdje een hit, maar ze worden met het jaar mooier en gevarieerder!


Papieren kerstballen bestaan natuurlijk al heel lang, wie kent niet de grote papieren klokken die met kerst voor het raam werden gehangen. Waren de kleuren vroeger traditioneel rood, groen en wit, tegenwoordig vind je de papieren hangers in de mooiste kleuren! Mosgroen, grijs, bruin, goud of zilver, het kan allemaal. Ik heb er zelfs een paar gevonden met een gouden randje.


Deze papieren hangers kunnen prima tussen je eigen kerstversiering in de boom of leg ze bij elkaar op een schaal of in een mooie mand.


Diverse traditionele kleuren zoals rood, groen en bruin voor in een klassiek interieur, grijs, mosgroen, zwart en goud passen bijvoorbeeld prachtig in een modern of industrieel interieur. Mocht jouw kamer ingericht zijn met okergeel, blauw of zilver, ook dat is geen probleem, de bijpassende papieren hangers zijn altijd wel ergens te koop!


Deze kersthangers zijn er voor elke portemonnee, je vindt ze natuurlijk in speciaalzaken, maar ook in de meeste tuincentra zoals de Intratuin en Groenrijk.


Verder hebben de Hema, Xenos en de Wibra de versiering meestal in hun assortiment en anders zijn ze in allerlei variaties te vinden in diverse webshops zoals op Bol.com.


Mocht je heel handig zijn, het is ook erg leuk om ze zelf te maken! Hieronder zie je een eenvoudige werkbeschrijving.


Je hebt nodig:

  • stevig papier

  • een stuk karton voor de sjabloon

  • schaar

  • pen

  • Lijm

  • koord

  • eventueel klemmen voor bevestiging

Hoe maak je ze:

Teken de helft van een hanger op het karton en knip deze uit als sjabloon. Nu vouw je het stevige papier tot een harmonica (je sjabloon moet er op passen). Je moet heel precies vouwen, anders hebben de onderdelen later een andere maat. Vervolgens leg je het sjabloon op de rand en teken je de vorm. Om uit te knippen, kun je de gevouwen papieren met klemmen vastzetten, dan glijden ze niet zo gemakkelijk weg. Je kunt zoveel stukjes uitknippen als je wilt, maar er moeten minimaal 9 stukjes zijn.


Laat de gevouwen delen zoals ze zijn en lijm altijd het ene deel aan het volgende. Als laatste leg je een draad in het midden, smeer je alles netjes in met lijm en lijm je de delen aan elkaar.


Daarna kun je de randen insmeren met lijm en er nog heel voorzichtig gouden glitters overheen strooien.


Heel veel succes en plezier!
79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page