top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Koel huis? Denk ook aan buitenzonwering

Buitenzonwering

De eerste warme weken zijn al weer achter de rug en we hopen allemaal dat dit een prachtige zomer gaat worden. Helaas heeft dit ook een keerzijde; op het terras is het in de hitte niet vol te houden en binnenshuis voelt het aan als een hete oven.

Ook ’s-nachts is dat geen pretje en een goede nachtrust is dan ver te zoeken. Daar is wel wat tegen te doen. Buitenzonwering wordt, zoals de naam al zegt, aan de buitenkant van de ramen geplaatst. Dit geeft verkoeling op zowel het terras als binnenshuis.

Hieronder zet ik de verschillende mogelijkheden en voordelen op een rij.


Bescherming tegen lichtinval

Buitenjaloezieën reflecteren door de kantelbare lamellen de zonnestralen. U kunt nog wel naar buiten kijken, maar tegelijkertijd is het mogelijk om ongestoord naar het beeldscherm of TV te kijken. Dit is de perfecte combinatie van functionaliteit en design.

Buitenjaloezieën zijn enkel geschikt om verkoeling binnenshuis te brengen, niet op het terras. Wel dienen buitenjaloezieën als energiebesparende isolatie, omdat ze in de winter de kou buiten houden.


Bescherming tegen zon en inkijk

Screens zijn een ideale raamzonwering. Het grote voordeel van screens is dat het zicht van buiten naar binnen overdag wordt beperkt, terwijl u wel gewoon naar buiten kunt blijven kijken.

Screens kunnen alleen niet al het licht weren, dus als u veel gebruik maakt van computer of TV, dan kunt u beter buitenjaloezieën nemen.Bescherming tegen zon en warmte

Rolluiken beschermen zeer goed tegen warmte en zonlicht. Een bijna dicht rolluik laat geen zon, maar nog wel licht door. Bovendien hebben de lamellen een isolerende functie die ook warmte werend werken. Hierdoor warmt uw woning minder snel op en houdt u het ‘s-zomers langer koel in huis. Zeker voor slaapkamers is een rolluik perfect.Bescherming tegen zon en geeft schaduw

Wanneer u niet alleen een koel huis wilt, maar ook een schaduwrijk terras, dan zijn Knikarmschermen een goede oplossing. Knikarmschermen bieden bescherming binnenshuis tegen de zon. Ze nemen weinig ruimte in en u kunt de uitvalhoek van de schermen zelf bepalen.

In de avond kunt u langer buiten zitten, omdat de warmte eronder wordt vastgehouden.Bescherming tegen zon met een klassieke uitstraling

Markiezen zijn prachtig bij klassieke, oudere huizen. Ze geven een authentieke uitstraling aan uw woning. Ze beschermen tegen zowel zon als regen en zonlicht wordt vanaf de zijkanten geweerd.

Het is mogelijk de markiezen in de winter buiten te laten hangen, alleen gaat dit wel ten koste van de levensduur.48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page