top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Interieurstijlen herfst 2021


De herfst is altijd het startsein voor het nieuwe woonseizoen. Het mooie en warme weer van de zomermaanden is weer voorbij, het wordt kouder en dan willen we het binnen weer gezellig maken. Ben je benieuwd wat de laatste trends zijn op woongebied? In deze blog vertel ik er meer over!


Warme en aardse kleuren:

De dagen worden weer korter, buiten wordt het guur, dé tijd om je huis warm en gezellig in te richten. Dit kan heel goed met mooie aardetinten. Denk bijvoorbeeld aan terracotta, roestbruin of oker. Verf je een muur in die kleur dan voelt de ruimte meteen warmer aan. Wil je niet dat alles te donker wordt, combineer deze kleuren dan met licht hout en zachte, lichtgekleurde stoffen, zoals gordijnen, kussens of een plaid.


Een werelds interieur:

Doordat we veel minder konden reizen wordt de wereld nu in ons interieur gehaald. Prachtige meubels en accessoires uit bijvoorbeeld Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Dit weer gecombineerd met mooie aardse kleuren geeft een warm en sfeervol geheel. Denk qua materialen aan hout en rotan eventueel aangevuld met een dierenprint, gecombineerd met mooie exotische planten.Japandi:

Deze nieuwe term is een combinatie van trends op het gebied van wonen uit Japan en Scandinavië. Beide landen komen qua woonstijl verrassend met elkaar overeen. Ze hebben allebei een sobere woonstijl gekenmerkt door neutrale kleuren, zachte stoffen en mooie ronde vormen.Donkere dagen – donker interieur

Donkere kleuren in het interieur. Stonden we er eerst nog wat huiverig tegenover, tegenwoordig wordt het steeds meer gebruikt. Denk hierbij aan de kleuren donkerblauw, donkergroen of zelfs zwart! Samen met donkere gordijnen en accessoires is dit echt heel bijzonder. Of kies een item in een lichtere kleur, zodat dit goed opvalt. Als je hier een goed verlichtingsplan bij gebruikt kun je heel mooi bepaalde items of hoekjes sfeervol uitlichten.


Voor alle stijlen geldt; duurzaamheid is steeds belangrijker. Er wordt tegenwoordig meer en meer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Houten meubels kunnen ook prima geverfd worden en er wordt vaker gekozen voor tijdloze meubels.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page