top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Hoe verbeter je de akoestiek in je huis

Galmt het in jouw huis ook zo erg? Vaak hoor je dit probleem bij net opgeleverde nieuwbouwhuizen. Heerlijk al die ruimte met een mooie grote woonkamer en dito keuken. Maar de plafonds zijn meestal hoog en alle muren, vloeren en plafonds zijn van beton. Hierdoor ontstaat vaak een hinderlijke galm. Zeker niet prettig met kinderen of gasten in huis.

Gelukkig is dit op verschillende manieren op te lossen. De oplossingen verbeteren de akoestiek en geven de woonruimte tegelijkertijd meer sfeer.


Zachte materialen:

Maak gebruik van zachte materialen zoals gordijnen of een vloerkleed. Deze stoffen absorberen het geluid, waardoor de akoestiek direct wordt verbeterd! Wil je echt geen gordijnen, kies dan voor houten jaloezieën of shutters. Hout werkt ook absorberend.Akoestische wandpanelen:

Akoestische wandpanelen bestaan uit houten latten die op akoestisch vilt worden gemonteerd. Geluid wordt gedempt door het vilt en zo zorgen de panelen voor een verbeterd geluidsniveau. De panelen kun je zelf eenvoudig op wanden en plafonds bevestigen.
Prints op akoestisch doek:

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een print af te laten drukken op textiel. Het textiel wordt opgespannen in een aluminium frame. Het doek wordt voorzien van een rubberen rand. Deze doeken zijn op grote formaten leverbaar en zijn eenvoudig te verwisselen.
Geluiddempend behang:

Tegenwoordig is er ook prachtig behang leverbaar die de akoestiek verbeterd. Ze zijn dik, aaibaar en worden in de mooiste patronen geperst. Dit behang heeft ook een egaliserende werking en zorgt dus voor strakke wanden.
Planten:

En als laatste niet te vergeten, zet planten in je huis! Wanneer je ze op de wand verwerkt absorberen ze redelijk wat geluid. Wanneer je ze neerzet niet zoveel, maar zorgen voor sfeer en een fijn leefklimaat.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page