top of page
  • Suzanne van der Hoeven

‘Gun Metal, het nieuwe zwart’


‘Gun Metal’… wat is dat nu weer voor een nieuwe term? Ik zal het in deze blog eens even uitleggen.


Tegenwoordig wordt er in interieurs veel met zwart gewerkt. Het komt terug in stalen deuren, poten van meubels tot zelfs raamkozijnen en complete keukens!


Hartstikke mooi, maar niet voor alles is de kleur zwart heel geschikt. Zo zijn zwarte kranen erg gevoelig voor krassen, omdat de meeste zijn gepoedercoat. Ook zijn zwarte kranen zowel in de keuken als badkamer erg gevoelig voor kalk. Met een antikalk middel schoonmaken is niet de juiste oplossing, omdat dit een ‘te’ agressief middel is. Je kunt je zwarte kranen goed houden door een antikalk systeem aan te schaffen, maar toch blijven krassen op zwarte kranen een probleem.


Intussen heeft de branche natuurlijk niet stilgestaan en komt nu met de kleur Gun Metal. Dit is een kleur die tussen zwart en rvs in zit en is naar mijn menig echt prachtig! Deze kranen zijn meestal niet gepoedercoat en daardoor veel sterker en beter te onderhouden. Ze zijn minder kalk- en krasgevoelig. Ook bestaan er inmiddels grepen voor kasten en deuren in Gun Metal en zit de kleur tegenwoordig ook in sommige keukenapparaten verwerkt. Het mooie van deze kleur is dat je het goed kan combineren met zowel zwart als rvs. Dus heb je nog rvs-elementen in huis en vind je het een te grote stap om dat allemaal aan te passen aan bijvoorbeeld een zwarte keuken, dan kan je de kleur Gun Metal goed combineren met je bestaande interieur. Het is verder ook uitstekend met zwart te combineren als je al zwartstalen deuren en raamkozijnen hebt.


Gun Metal zal je langzaam maar zeker ook steeds meer terugzien in stalen poten van meubels en in verlichtingsarmaturen.


Kortom, zeker iets om rekening mee te houden bij het kopen van nieuwe kranen!


4.726 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page