top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Een flexibele werkplek, maar hoe dan?

Iedereen heeft het erover, de flexibele werkplek. Helaas (of voor sommigen onder ons gelukkig) is het thuiswerken nog lang niet voorbij. Op internet, blogs en in tijdschriften komt het overal terug, hoe krijg ik thuis een werkplek gecreëerd?

Geen tijd, winkels dicht, geen zin…maar toch is een eigen plekje in huis erg belangrijk.


Daarom ga ik jullie met onderstaande ideeën op weg helpen om een fijne werkplek te creëren.


Ten eerste de plek:

Zoek een rustige plek in huis, niet te veel in de loop of dicht bij de TV. Als de mogelijkheid er is kun je een werkplek in een aparte kamer maken, is de ruimte daar niet voor, kijk dan bijvoorbeeld voor een mogelijkheid onder de trap of in een kast. Kijk verder dan de standaard mogelijkheden!
Ten tweede de stoel:

Ga hier niet op bezuinigen. Je zit vaak lang achter je bureau. Denk aan een goede hoogte en let ook goed op de juiste steun. Als de kosten hiervoor te hoog zijn kan je werkgever misschien bijdragen in de kosten, is dat niet mogelijk kijk dan op markplaats voor een goede tweedehands bureaustoel.

Ten derde de tafel:

Met een goede instelbare stoel kun je best aan de keukentafel zitten, maar dat is vaak weer lastig met kinderen en andere huisgenoten. Probeer een apart tafeltje ergens neer te zetten. Er zijn ook heel fijne inklapbare tafels te koop. En als je een beetje handig bent maak je hem zelf!Ten vierde de aankleding:

De aankleding is echt heel belangrijk. De werkplek moet fijn voelen, je zit er tenslotte vele uren in de week. Zorg voor opbergmogelijkheden, zoals dozen, bakjes en manden. Overal kun je inmiddels online bestellen. Ga vooral naar de kleine winkeltjes in je buurt, zij hebben het nu hard nodig!Ten vijfde de planten:

Planten zijn heel belangrijk voor een fijne omgeving. Ze zorgen voor rust en zuiveren de lucht. Het is bewezen dat je fijner werkt met planten in dezelfde ruimte.

Dit kunnen een aantal kleine plantjes in vrolijke potten zijn, of één hele grote plant. Ook frisse voorjaarsbolletjes zijn in deze tijd van het jaar volop te koop bij alle supermarkten.

Ik hoop dat ik jullie aan wat inspiratie heb kunnen helpen, het hoeft niet duur te zijn, als je maar prettig kunt werken. Ik ga er in ieder geval mee aan de slag en komen jullie er niet uit, mijn hulp inroepen kan altijd!
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page