top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Geen groene vingers? Deze planten zijn niet 'dood' te krijgen!


Wie houdt er nou niet van planten? Het groen in huis frist de boel heerlijk op! Maar hoe graag we het ook willen, lang niet iedereen beschikt over de magische 'groene vingers'. Je kent het wel, slap hangende planten, schimmel erin, of teveel en te weinig zon. Bij sommige planten lijkt het wel of je het nooit goed doet.

Maar voordat het moment aanbreekt en je overgaat op nepplanten heb ik hieronder een rijtje planten die onmogelijk dood te krijgen zijn!

Aloë Vera

Nee, ik heb het dan niet over het zeepje of de douche gel die de geur Aloë Vera bevatten. De plant zelf is helemaal hip en niet stuk te krijgen. Hij heeft een mooie strakke uitstraling. De Aloë Vera is een vetplant en kan zijn water goed opslaan in de stam en bladeren, die geeft hij langzaam vrij wanneer hij water nodig heeft. De Aloë Vera heeft niet veel water nodig. Voel of de aarde echt droog is en geef dan pas water. In de zomerperiode kan het wel een week duren voordat hij water nodig heeft, in de winter daarentegen is het vaak maar eens per maand nodig!

Yucca

Waar je andere planten doodgaan op het mooie zonnige plekje in je woonkamer, doet de Yucca het super goed. Een echte zon liefhebber en deze plant is helemaal terug van weggeweest. Aangezien de Yucca veel in de zon mag staan is het belangrijk dat je hem wel wat meer water geeft. Geef hem niet een te grote scheut in 1 keer, met kleine hoeveelheden een paar keer per week is deze plant helemaal gelukkig en zal hij stralen in de woonkamer! Laat geen water onderin de pot staan, en net zoals bij de Aloë Vera geef hem water als de aarde droog is. In de winter is ook deze plant een makkie, eens in de paar weken moet voldoende zijn!

Leuke tip: deze plant kan in de zomer ook goed buiten staan!

Philodendron

Deze plant wordt niet boos als je hem een keer geen water geeft, ook heeft hij geen voorkeur aan een bepaalde plek in de woonkamer zolang hij maar niet in te direct zonlicht staat. Op deze manier kan je hem goed stylen in de rest van het interieur. Met zijn mooie grote heldergroene bladeren fleurt hij het interieur echt op. Draai hem zo af en toe, zo groeit hij niet alleen 1 kant op. Zorg wel dat hij continue vochtig blijft, maar pas ook hier weer op dat er geen water onderin de pot blijft staan. De wortels kunnen dan gaan rotten.

Cactus:

Als we het over planten hebben die niet dood kunnen gaan staat dit natuurlijk met stip op nummer 1 en mag dan ook zeker niet in de lijst vergeten worden! Er zijn heel veel verschillende soorten cactussen, maar de verzorging is ongeveer gelijk en wat ze allemaal gemeen hebben, het prikt! Maar zelfs de cactus heeft af en toe verzorging en er zijn toch altijd mensen waarbij deze plant het ook niet overleeft. De voornaamste reden is 'teveel' water geven. Cactussen houden water vast en hebben pas water nodig als de grond echt helemaal droog is. In de winter kan hij zo een paar maanden zonder water staan. Waar de Cactus staat in de kamer is ook geen probleem, hoe donkerder het blad hoe meer ze in de schaduw kunnen staan.

Aglaonema

Deze plant is perfect voor het donkere plekje in de woning. Een goede plant voor het raamkozijn op het Noorden, licht is altijd fijn maar zeker niet teveel voor de Aglaonema. Hij heeft mooie bladeren die hem een stoer uiterlijk geven, in een industrieel mannelijk interieur komt deze plant mooi tot zijn recht. Ook met water geven is deze plant niet zo moeilijk, geef je hem iets teveel zal hij niet klagen, maar ook met een weekje zonder blijft hij het goed doen. Wel houdt ook deze plant net zo als zijn vrienden hierboven niet van natte voeten, dus haal het water onderin de pot eruit.

Leuk om te weten, deze plant is ook nog eens heel erg lucht zuiverend!


181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page