top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Griekse invloeden mee naar huis


Na het afgelopen drukke en hectische jaar was ik toe aan een heerlijke vakantie en even rust. Die heb ik gevonden op het mooie eiland Rhodos in Griekenland!

De vakantiepret begon toen wij uit het vliegtuig stapten en de aangename warmte voelden die er in de maand juni op Rhodos hangt. Ons hotel gelegen aan de zee was heerlijk. Toen ik eenmaal op een bedje lag, met een boek en in de warme zon, kon ik tot rust komen.

Om weer nieuwe inspiratie op te doen voor aankomend jaar moest ik natuurlijk wel een beetje om me heenkijken. Waarom werd ik zo rustig van deze omgeving? Lag het aan de natuur, de kleuren, het materiaal gebruik misschien? Of was het toch de warme zon?

Vanwege de warmte wordt er veel gebruik gemaakt van lichte kleuren, de meeste huisjes zijn wit en met mooi stucwerk. Als we naar de Griekse woningen kijken, staan de woningen vaak vrij en hebben een tuin waar of een paar diertjes staan of lekkere groente wordt verbouwd. De lichte kleuren maken het interieur vriendelijk en rustig, verder wordt er ook niet met drukke kleuren gewerkt maar met aardetinten. Überhaupt zijn donkere tinten veel te warm in dit soort omgevingen dus dat zie je daar ook niet. Griekenland staat natuurlijk bekend om de wit met blauwe huisjes. De kleur blauw is net zo diepblauw als de zee, die je op een eiland altijd om je heen hebt. Er wordt gebruikt gemaakt van lichte stoffen, mooi aardewerk servies en niet teveel tierelantijntjes. Elk voorwerp heeft een functie. Kleine raampjes, waar vrolijke bloemen voor staan, dat typeert toch wel een beetje Griekenland. Logisch dat je daar heerlijk kan ontspannen.

Wil je rust in je interieur? Probeer de stijl die ik hierboven heb neergezet eens toe te passen in je eigen woning, dat moet vast lukken!


232 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page