top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Het interieur van 2018!


De trends voor 2018

Jaja, het nieuwe jaar is weer begonnen! Dat betekent nieuwe voornemens, wensen en vernieuwingen voor 2018. Het interieur van 2017 sluiten we weer af en we gaan ons richten op de trends van 2018.

Je ziet het al in de mode die altijd iets voorloopt op het interieur. De kleren geven een luxe uitstraling. Velvet, fluweel sjieke stoffen. Zakelijke pantalon broeken met verschillende motiefjes en gouden accessoires om het helemaal af te maken in combinatie met de warme donkere tinten.

Hotelsfeer (elegant)

Klassiek, het is zoveel jaren verdwenen uit de interieurs, maar de elegantie van deze meubels is weer helemaal terug. Koper is echt helemaal geweest en wordt vervangen door chique en rijke materialen waarin goud de hoofdrol speelt. Een van de stijlen in 2018 wordt dan ook de luxe hotelsfeer die al een tijdje in opkomst is. Mooie materialen met donkere houtsoorten zoals teakhout gecombineerd met het goud en prachtige natuursteen. De Hollandse meesters zijn ook terug te vinden in het interieur. Bij dit interieur horen warme, donkere en sprekende tinten. Denk hierbij aan mos-/olijfgroen, blauw, geel/goud, rood en de nieuwe kleur van 2018 heartwood. Het rijke en klassieke interieur is echt nr. 1!

Heartwood is de nieuwe kleur van Flexa. Het is een oudroze tint, waarvan je eerst misschien schrikt om dat toe te passen in het interieur, maar bij een heldere blauwe tint komt hij heel mooi tot zijn recht. Zelfs een rode tint erbij toevoegen is helemaal niet gek en garandeert een warm interieur.

In het interieur zie je de stijl retro terugkomen, de sixties en fifties. Bloemen zijn op kledingstukken te zien en spijkerstof komt in een wijdere vorm dan we gewend zijn. Een combinatie van stoer zoals leer met elegante en simpele stoffen. Een vrije stijl waar veel mogelijk is.

Ook past hier weer een interieur bij. Het doet mij ergens een beetje aan The Flower Power tijd denken. De retro teakhouten- en eiken meubels passen nog steeds helemaal in 2018. Natuurlijke materialen, terug naar de basis. Mooie simpele stoffen. Dit kenden we al van de afgelopen jaren. Een stijl die werd benoemd als botanisch maar een verandering doormaakt. Hierin mogen alle kleuren worden toegepast, voornamelijk vrolijke kleuren worden hier toegepast. Pas in dit interieur een gek behangetje toe en zet de oude kast van je oma ervoor. Het zwart/wit, voornamelijk in geometrische patronen is echt passé. De botanische stijl gaat meer kleuren in het interieur gebruiken, voornamelijk de warme en chique tinten van de hotelsfeer. Geometrie is er nog steeds, maar in alle kleuren die maar te bedenken zijn ‘het mag weer’!


131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page