top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Kerst in het klein


De stolp opgemaakt in hoogte verschil:

Bij deze stolp werk je met hoogte verschil. Hier maak je geen landschap van maar een leuke opstelling van kerstspullen. De auto en bomen passen bij elkaar maar de kerstbal zorgt precies voor het hoogte verschil wat je nodig hebt om het een speels en een goed uitziende stolp te hebben.

Het kerstlandschap:

Hoe voeg je een kerstlandschap toe dat niet uit de hand loopt? Gebruik dan een gave lantaarn, je kan namelijk niet groter dan de lantaarn is en vol=vol. Je kan dit ook onder een stolp doen. Schaf wat mos aan, leg wat steentjes neer als een straatje en eventueel een lantaarn voor de verlichting. Je kan al je creativiteit erop los laten. Maak een leuk vijvertje, zet twee huisjes bij elkaar of maak er een ski piste van. Niks is te gek, zolang het maar een echt landschap lijkt in de lantaarn. Verlichting is wel belangrijk. Kies een huisje met verlichting of hang er een slinger lampjes in. ‘s Avonds ziet dit er heel sfeervol uit!

Klein maar fijn:

Woon je niet zo groot of wil je kerst subtiel toevoegen, dan is een kleine stolp een goed idee. Ik heb hieronder een houten huisje met licht gezet. Totaal iets anders dan een Lemax huisje maar toch super sfeervol. Tevens is dit een goedkopere oplossing. Ook heb ik hier met mos gewerkt maar wat ik hier anders gedaan heb is het mos onder de stolp uit laten lopen. Dit geeft een realistisch en grappig effect. Strooi wat poedersneeuw over het mos en huisje en je hebt een prachtig en subtiel winter sfeertje.

Voor de echte kerstliefhebber:

Schaf een grote lantaarn aan, een echte eyecatcher. Maak er een echt kerstlandschap in, misschien is zelfs een klein dorpje mogelijk. Werk in de hoogte want dat is ook goed mogelijk. Maak een berg of hang bovenin een setje kerstballen. Wat ook een leuk idee is om er met verlichting in te werken of een combinatie ervan zoals ik heb gedaan. Maak het sfeervol en maak het eigen!

Is een stolp of lantaarn niet jou ding?

Maak van een grote glazen vaas dan jouw kerst tafereel. De vazen zijn gehaald bij de Ikea en zijn perfect voor een leuk landschapje. Het geeft een hele andere uitstraling en is wat meer open dan een stolp of lantaarn. Koop ze in verschillende groottes en laat je fantasie gaan. Hier heb ik weer gewerkt met een bruggetje en wat natuur in plaats van een huisje. Hou je van een beetje gek? Doe het dan onder een wijnglas. Dat is heel klein en subtiel maar ook superleuk!

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page