top of page
  • Suzanne van der Hoeven

Rotan is weer terug van weggeweest


‘Hallo Rotan daar ben je weer, terug van weggeweest’ Rotan werd veel toegepast in de jaren 60 en 70. Het is alweer even geleden maar Rotan is weer terug in het interieur. Het groene en botanische interieur kennen we al langer, maar nu komt ook Rotan weer om het hoekje kijken.

Het meest bekend is Rotan in een botanisch interieur. Het mooie is dat hij in heel veel interieurs toegepast kan worden. Het materiaal staat erg goed in een Scandinavisch of grafisch interieur, maar zelf in een heel strak en modern interieur straalt hij warmte uit.

Kies voor een stoel als eyecather of ga voor lampen boven je eettafel in verschillende hoogtes. Wil je Rotan wat subtieler toepassen, ga dan voor een paar gaven manden met mooie stoffen erin. Het heeft van zichzelf een lichte houtkleurige look maar is tegenwoordig ook in verschillende kleuren te vinden. Rotan is in heel veel meubelen en accessoires te verkrijgen.

Je houdt er van of niet, maar in ieder geval is het een zeer duurzaam product. Rotan is erg sterk en massief van binnen in tegenstelling tot bamboe waar het vaak mee wordt vergeleken. Het groeit erg snel, en heeft amper onderhoud nodig. Buiten staat Rotan prachtig, maar let er wel op dat niet alle Rotan geschikt is voor buiten omdat het anders snel vergaat.


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page